KeskiviikkoDinner

16. lokakuuta 2014

DIY MAUSTEPURKIT

Uudessa asunnossa riittää aina paljon fixattavaa ja jatkuvasti mielessä on uusia projekteja. Tämän viikon projekti on ollut maustekaapin uusi ilme. Maustekaapissa meitä on ärsyttänyt se, että se on helposti todella sekavan näköinen kun kaikki purkit ja pussit ovat erilaisia, eikä varsinkaan maustepussien sisällöstä tahdo välillä ottaa selvää ollenkaan! Lisäksi mausteet ovat olleet kahdessa eri paikassa eri päissä keittiötä, joten ruokaa tehdessä oikeita mausteita on saanut metsästää oikein urakalla.  Tähän ongelmaan onkin siis mietitty ratkaisua jo jonkin aikaa.

Liikkeelle lähdettiin siitä, että mausteet tullaan laittamaan Piltti-purkkeihin. Pilttipurkkien ulkomuoto tietysti vaati hieman suunnittelua, jotta niistä saataisiin Le Penthouseen sopivan näköiset. Vaasan alueen FB-kirppiksen kautta saimme hankittua itsellemme 30 kappaletta erikokoisia Piltti-purkkeja ja vieläpä ilmaiseksi. Lisäksi hankimme Minimanista mustaa mattapintaista spraymaalia.
Projektin hermoja raastavin vaihe oli etikettien ja liiman irrottaminen purkeista. Tuohon hommaan vierähtikin muutama tunti ja useita apuvälineitä, kuten esim. fairya, kynsilakanpoistoainetta, karhunkieli ja Dermosilin keittiösaippuaa. Kun purkit oli vihdoin saatu puhdistettua, käytettiin ne vielä kierros astianpesukoneessa. Purkkien puhdistumista odotellessa maalasimme kannet mustalla spraymaalilla. Maalissa oli kyllä melko vahva haju, sillä vaikka sprayasimme kannet ulkona, niin haju kantautui rappukäytävään ja hissiin saakka.
Seuraava vaihe oli etikettien suunnittelu ja valmistaminen. Ensin olimme aikoneet laittaa liitutaulutarraa purkkeihin, mutta lopulta päädyimme tulostamaan etiketit. Tähän ratkaisuun päädyimme siksi, että jokaisessa etiketissä olisi samanlainen fontti. Etiketit leikattiin sopivan kokosiksi ja liimattiin kaksipuoleisella teipillä purkkien kylkiin. Sitten ei muuta kun mausteet purkkeihin ja purkit hyllyyn! Vieläkään kaikki purkit eivät mahdu samaan kaappiin, joten päätimme suosiolla erotella leivontaan käytettävät mausteet toiseen kaappiin. Lopputulokseen olimme erittäin tyytyväisiä. Hintaa koko projektille mausteita lukuun ottamatta kertyi 4€.










6 kommenttia:

  1. Hyvä idea, varsinkin jos maustekaappi on avonainen. Ja halpa :). Voisi vaikka varastaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varasta pois vaan! :) Helppo ja edullinen tapa saada maustekaappiin vähän uutta ilmettä ja varmasti kivan näkönen avonaisessa maustekaapissa!

      Poista
  2. Tosi hienoja! Kannattaa jakaa Pinterestissä :)

    Minttu
    kivempiblogi.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Vautsi miten kiva idea! Näyttää kyllä huomattavasti siistimmältä noin, täytyy pitää tää vinkki mielessä sitten kun joskus muutan omaan kotiin :)

    VastaaPoista
  4. Voi kiitos :) toimii kyllä tosi hyvin myös käytännössä!

    VastaaPoista